Variante de meniuri pentru botez recomandate de Chefi

Variante de meniuri pentru botez recomandate de Chefi

Gusturile și specificurile distincte din diferitele zone ale țării au dus la apariția a numeroase variante de meniuri pentru botez light, pline de savoare sau de prospețime. Astfel se face că meniul pentru botez nu se află doar în atenția invitaților și a organizatorilor, ci și a Chefilor care instrumentează asocieri excelente între gust, textura și aromă pentru ca invitații să savureze preparate memorabile.

TOP 3 variante de meniuri pentru botez populare în 2019

Pentru că discutăm despre botez, organizatorii de evenimente propun ca meniul servit la eveniment să aibă ceva din gingășia momentului creștinării. Prin urmare, meniul pentru botez trebuie să fie ușor, gourmet și, pe cât posibil, ușor de servit de cei prezenți la eveniment. Pentru a impacta prin meniul ales, trebuie să faceți o degustare în prealabil, în așa fel încât să decideți asupra preparatelor potrivite pentru sezonul în curs. De pildă, gustările preponderent calde sunt mai pretențioase pe timp de vară, cum la fel gustările reci sunt preponderent problematice pe timp de iarnă.

Trebuie să hotărâți asupra unei fuziuni între cele două tipuri de preparate, în așa fel încât toți invitații prezenți la eveniment să se delecteze cu arome și texturi pe gustul tuturor. Iată, așadar, un top 3 variante de meniuri pentru botez propuse de Chefii de la Vasile Events Planner:

Meniu 1 | Tradițional

Botezul este în sine un eveniment cu tradiție, astfel că și meniul este ales în consecință. Într-un meniu tradițional de botez, trebuie să se regăsească:

– Aperitiv (răcituri, mezeluri și decorațiuni din roșii, castraveți, măsline, cașcaval și salam);

– Felul 2 (sărmăluțe cu mămăliguță și dressing de smântână, servite cu ardei iute tocat fin);

– Felul 3 – principal – preparate la jar servite cu garnitură de cartofi și salată asortată de sezon.

De obicei, un astfel de meniu se axează pe preparate din carne de porc, fie sub formă de cârnăciori, ceafă sau altele, în funcție de varietatea propusă de firma contractată. Prețul unui meniu tradițional pornește de la 33 de Euro / persoană, însă se poate negocia sau poate fi mai mare în funcție de facilități adiționale (înlocuirea unuia dintre preparate etc).

Meniu 2 | Four Seasons

Acest meniu de botez este numit generic după tipul preparatelor pe care le conține. Este preferat în sezoanele de vară și toamnă, grație caracterului soft pe care îl are în raport cu meniul tradițional. De obicei, un astfel de meniu conține:

– Aperitiv (compus dintr-o carne lejeră de vânat, rulouri din crudități și decorațiuni / frigărui din legume);

– Felul 2 (sărmăluțe lejere, servite alături de un dressing ușor și ardei fin);

– Felul 3 – principal – preparate din carne slabă de pui sau porc, servite alături de un dressing lejer, cu note estivale sau tomanice.

Aceasta este una dintre variantele de meniuri pentru botez și, potrivit specialiștilor, este popular în marile orașe din țară, mai puțin în mediul rural, unde în trend rămâne cel tradițional. Prețul acestei variante de meniu pentru botez pornește de la 45 de Euro de persoană.

Meniu 3 | Gourmet

Nu doar la nuntă se servește un meniu sofisticat, ci și la botez. Este vorba despre al treilea meniu recomandat de Chefii de la Vasile Events Planner, unul axat pe preparate lejere și pe înlocuirea cărnii de pui și porc în detrimentul celei de pește. Acest meniu este extrem de popular în special în rândul celor care preferă carnea slabă, dar pun și un accent deosebit pe tradiție, prin servirea peștelui în ziua de botez. Meniul Gourmet conține:

– Aperitiv (se optează pentru varianta lejeră de ruladă din brânzeturi asociate cu struguri, precum și medalion din pește și buseuri cu icre negre);

– Felul 2 (sărmăluțe soft cu dressing de smântână și ardei tocat fin);

– Felul 3 – pește servit alături de un sos bearnez aerat și suc proaspăt de lămâie;

– Felul 4 – principal – medalion de curcan și mușchi file de porc servite alături de sote de legume de sezon.

Prețul unui astfel de meniu pleacă de la 64 de Euro de persoană. Totuși, prețul acestuia nu constituie un impediment pentru cei care își doresc o zi perfectă de la început și până la sfârșit. Această variantă de meniu pentru botez este ideală și pentru cei în vârstă, întrucât carnea – de pește – servită este mult mai soft.

Lasă un răspuns
.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 250px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }.cata-page-title .page-header-wrap { background-image: url(https://www.petrecerilacort.ro/wp-content/uploads/2017/02/background_29.jpg); }
error: Continut protejat.