Idei și variante de meniuri pentru nuntă

Idei și variante de meniuri pentru nuntă

Pentru ca o nuntă să fie reușită există o serie de elemente cărora trebuie să le acordați atenție. Acestea ar fi formația, locația aleasă și nu în ultimul rând, meniul. De fapt, marea majoritate a invitaților își vor aminti a doua zi doar de mâncărurile servite și vor aprecia nunta în funcție de preparatele pe care le-au degustat.

În țara noastră, mâncarea de la o nuntă contează foarte mult. Anumite feluri de mâncare sunt deja o tradiție transmisă din generație în generație, dar tinerii și chefii cu experiență vin cu idei inovative de meniuri moderne pentru nunțile nonconformiste.

Fiecare cuplu este diferit, motiv pentru care nicio nuntă nu seamănă cu o alta. Meniul în schimb, este în general prestabilit și degustat înaintea marelui eveniment de către miri și rudele apropiate. Există de asemenea și opțiunea de a modifica, personaliza, ori chiar crea de la zero meniul pentru nuntă. Însă pentru a putea face acest lucru aveți nevoie de puțină inspirație, motiv pentru care vă prezentăm câteva opțiuni populare.

Variante de meniu de nuntă din care puteți alege

Deoarece meniul trebuie și el adaptat tematicii alese pentru nuntă, vă vom propune patru opțiuni pe care le puteți negocia cu majoritatea restaurantelor și firmelor de catering din țară.

Meniu standard pentru nuntă

Meniurile standard de nuntă sunt acele meniuri impuse de restaurant. Sunt meniuri predefinite, potrivite unui anumit segment de oameni. Marele dezavantaj al acestui meniu este că nu se pliază întotdeauna pe nevoile persoanelor cu regim vegan, ori cu intoleranță la preparatele cu conținut de gluten. Deseori, abordarea restaurantului poate fi una prea modernistă pentru tematica nunții, lucru care va fi taxat de invitații dumneavoastră.

O abordare tradițională

Astfel de meniuri sunt destul de simple din punct de vedere gourmet, dar presupun și o cantitate destul de mare de mâncare. Ne referim aici la aperitiv, nelipsitele sărmăluțe, mămăligă, friptură și bineînțeles, desert. Dacă vă doriți ca invitații să petreacă mai mult timp pe ringul de dans decât la masă, ar fi recomandat să optați pentru un alt fel de meniu. Însă dacă organizați o nuntă autentic românească și doriți să respectați o mare parte din tradiții, un astfel de meniu este ideal.

Personalizarea meniului

Gusturile diferă de la o persoană la alta, iar mirii care își doresc să facă pe placul tuturor invitaților vor alege un meniu personalizat pentru nuntă. Astfel de meniuri presupun costuri ceva mai mari, dar și o gamă variată de preparate, printre care platouri cu gustări, ingrediente exotice, dar și detalii sofisticate în ceea ce privește prepararea și plating-ul preparatelor.

Bufet suedez la nuntă?

Credeți sau nu, bufetul suedez la nuntă a devenit un trend! Pentru cei care organizează o nuntă restrânsă, doar cu prietenii apropiați, un bufet suedez este mai multe decât suficient. În acest fel, rămâne destul spațiu pentru ringul de dans, iar invitații sunt liberi să aleagă orice doresc din meniu. De asemenea, dacă inserați și un candy bar, bufetul suedez nici nu o să mai fie luat în considerare pentru ore bune.

Recomandarea noastră este să nu vă bazați pe trenduri și să alegeți ce vi se potrivește în primul rând vouă deoarece nunta este despre voi și despre povestea voastră de iubire.

Lasă un răspuns
.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 250px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }.cata-page-title .page-header-wrap { background-image: url(https://www.petrecerilacort.ro/wp-content/uploads/2017/02/background_29.jpg); }
error: Continut protejat.